Ansietat i estrés, pànic i agorafòbia i estrés post-traumàtic

Ansietat i estrés, pànic i agorafòbia i estrés post-traumàtic

Ansietat i estrés

Ansietat i estrés

L’ansietat – i l’estrés n’és una variant – és una resposta natural del nostre organisme a una situació que considerem un perill. En aquest sentit podríem dir que l’ansietat ens ajuda a sobreviure. Quan una persona pateix ansietat el seu cos reacciona molt sovint a situacions que realment no suposen cap perill; i aleshores esdevé un problema considerable.

Seria com si tinguéssim una alarma instal·lada a casa i es disparés 50 cops al dia; deixaria de ser útil i donaria molts problemes.

Davant d’una situació que la ment interpreta com a perill es produeixen fins a 30 activacions fisiològiques diferents.

Les usuals són:
– Taquicàrdia
– Suor
– Parestesia (formigueig)
– Sensació d’ofec, manca d’aire
– Tremolors
– Sentir una bola a l’estòmac o al coll
– Increment de la pressió sanguínea

Fes una consulta sobre l’ansietat i estrés o demana una cita

14 + 7 =

El tractament contra l’ansietat i l’estrés és altament eficaç i està sòlidament validat. Es basa en varis components que es treballen en paral·lel: d’una banda entendre la funció que la nostra forma de pensar té com a combustible per generar més ansietat, per tot seguit aprendre a controlar aquests pensaments i modificar-los; d’una altra banda ajudar reduir els nostres símptomes físics mitjançant tècniques de relaxió (aquestes tècniques s’han d’adaptar a cada pacient per trobar la que li encaixa millor).

Pànic i agorafòbia

Pànic i agorafòbia

Els atacs de pànic generen un nivell de por tan significatiu que són dels pocs trastorns mentals no severs que fan algú vagi a urgències d’un hospital degut a la por a tenir un atac de cor. Per aquesta raó es diu en psicologia que la persona amb trastorn de pànic té por a la por. És a dir, la persona ho va passar tan malament que té por a tornar a tenir la por a morir.

Els símptomes són els mateixos que els descrits per l’ansietat, però més aguts.

Degut a la por a patir un atac de pànic i sentir-se desprotegit, les persones que pateixen aquest problema eviten llocs concorreguts (cinemes, restaurants, centres comercials, aglomeracions, etc.). Aquesta evitació l’anomenem agorafòbia. També és comú que hi hagi la cerca de protecció buscant la presència de persones de confiança com la parella o els pares.

Fes una consulta sobre el pànic i l’agorafòbia o demana una cita

2 + 9 =

Estrés post-traumàtic

Estrés post-traumàtic

Aquest trastorn és una variant de l’ansietat que es produeix deprés d’un esdeveniment, sovint puntual, que ha estat traumàtic per a la persona.

Accidents, atemptats, conflictes bèlics, són situacions que generen fàcilment estrés post-traumàtic.

La característica d’aquest trastorn és que la persona reviu molt sovint a través d’imatges i pensaments el fet traumàtic, sentint-se atrapat en emocions de por, angoixa, dolor i tristesa.

Una conducta natural que sorgeix és la d’intentar evitar qualsevol estímul relacionat amb el fet traumàtic. Aquesta evitació lluny d’ajudar a la persona, el que produeix és una cronificació del trastorn.

El tractament permet reduir aquesta evitació. Es centra en el·laborar de forma adequada el fet traumàtic per tal que el seu efecte vagi disminuint. L’objectiu seria arribar progressivament a que no tingui efectes o si més no que alteri el mínim possible la vida de la persona.

Fes una consulta sobre l’estrés post-traumàtic o demana una cita

2 + 15 =

Ansietat i estrés, pànic i agorafòbia i estrés post-traumàtic a Reus

© Nova Ment Psicologia 2019

Psicòleg Reus - Psicòleg Tarragona

Nova Ment Psicologia Reus

Treballa amb nosaltres

Teràpia de parella Reus - Sexòleg Reus

© Nova Ment Psicologia 2019

Psicòleg Reus - Psicòleg Tarragona

Nova Ment Psicologia Reus

Treballa amb nosaltres

Teràpia de parella Reus - Sexòleg Reus

Av. La Salle 45, oficina 32, 43205, Reus / Av. Ramón y Cajal 41, 8-3 43001 Tarragona