Infidelitats i gelosia

Infidelitats

Problemes d’infidelitats: La infidelitat és un dels cops més grans que pot patir una parella i produeix efectes tant a nivell individual com de relació.

A nivell individual:
La persona infidel pot experimentar un gran sentiment de culpa, un penediment molt grans pel que ha fet i molta confusió.
El membre no infidel acostuma a experimentar molta ràbia, tristesa i dolor. La seva ment es veu assaltada per pensaments i imatges relacionats amb la infidelitat. Múltiples situacions (p.e. escoltar que arriba un missatge al mòbil de la parella) poden estimular aquestes imatges i pensaments, que provoquen angoixa, ràbia, tristesa, dolor…
El membre no infidel perd la confiança en l’altre i es pregunta si algun cop la podrà recuperar.
La persona infidel sovint se sent frustrada per què se sent penedida i no pot alleugerir el dolor de la seva parella.

A nivell de relació:
Es produeixen baralles, hi ha molta tensió i molta distància. Les emocions mencionades en l’apartat anterior afloren en les converses en forma de retrets, de crítica destructiva i actituts defensives. Si això s’allarga es produeix una sensació d’esgotament, frustració i impotència per no poder superar la situació.

Tractar problemes d’infidelitats a Reus.
Tractar problemes d’infidelitats a Tarragona.

Fes una consulta sobre les infidelitats o demana una cita

4 + 15 =

Gelosia

Problemes de gelosia: La persona gelosa es veu atrapada sovint en pensaments i imatges en que s’imagina la seva parella sent-li infidel. Aquests pensaments li produeix un alt nivell de nerviosisme i angoixa que necessita alliberar-se d’alguna manera.

El que necessita la persona gelosa per tranquil·litzar-se és la seguretat de que l’altre no li està sent infidel, per això acostuma a tenir actituts controladores, pregunta amb suspicàcia, etcètera. Això genera en la parella una sensació desagradable de manca de llibertat i la tristesa de que la teva parella no confiï en tu.

En la gelosia tots dos membres de la parella pateixen i la relació es resenteix profundament. És comú que sorgeixin moltes baralles i que hi hagi la por a actuar lliurement, amb la qual cosa la tensió en l’ambient també está present sovint. Això disminueix la possibilitat de gaudir de la relació i dificulta que sigui un lloc de compartir, de diversió, de comprensió i de confiança.

El tractament passa per aconseguir gestionar els pensaments intrusius de gelosia per tal que no ens afectin. Alhora es buscarà de reduir-los al màxim. Sovint són necessaris acords a la parella per tal de consensuar què pot tolerar i què no la persona gelosa, i si això ho pot oferir o no l’altra persona.

Tractar problemes de gelosia a Reus.
Tractar problemes de gelosia a Tarragona.

Fes una consulta sobre la gelosia o demana una cita

1 + 11 =

Infidelitats i gelosia a Reus i Tarragona

© Nova Ment Psicologia 2019

Psicòleg Reus - Psicòleg Tarragona

Nova Ment Psicologia Reus

Treballa amb nosaltres

Teràpia de parella Reus - Sexòleg Reus

© Nova Ment Psicologia 2019

Psicòleg Reus - Psicòleg Tarragona

Nova Ment Psicologia Reus

Treballa amb nosaltres

Teràpia de parella Reus - Sexòleg Reus

Av. La Salle 45, oficina 32, 43205, Reus / Av. Ramón y Cajal 41, 8-3 43001 Tarragona